Verdens beste golfbaner II

Det er mange golfbaner rundt om i verden som hadde fortjent omtale som gode baner. Men jeg har valgt en liste som jeg beskriver ut ifra og holder meg til denne. I første delen var jeg på New Zealand, i Irland, i Amerika og i Sør Afrika. I denne delen så skal jeg innom i hvert fall Barbados og St Vincent og Grenadines i Caribbean og til Skottland og ut på Korsika.

Green Monkey, Barbados

Det er ikke mye som får gjestene til å bevege seg vekk fra solsengene, men fristelsen til å ta en runde på golfbanen Sandy’s Lane er kanskje grunn nok til å bevege litt på seg? Banen er designet av Tom Fazio og går på kryss og tvers i landskapet – men de første hullene er frustrerende. Det er først etter niende hullet – et par fem hull – at spillerne forstår hvordan denne banen egentlig er. Signaturhullet er et hull på over 600 meter gjennom fjell-landskap. Og et annet hull fra en opphøyd tee off som faller over 200 meter ned til greenen. Som for øvrig er beskyttet av en sandbunker og rundt den gress som ser ut som en…. Grønn ape (Green Monkey) på avstand.

Turnberry, Skottland

Det kan diskuteres i timevis hvilken av Skottlands golfbaner som er den beste. Kingsbarn eller St Andrews? Loch Lomond, Prestwick eller Troon? Her er det Turnberry som denne gangen ble valgt til øverst på listen. Banen har en del historikk. Den ble jevnet helt ut for å brukes som flystripe under andre verdenskrig. I dag bør vel det 18 hullet kalles for «Duellen i solen» etter Tom Watson’s episke seier over Jack Nicklaus med et eneste slag for en del år tilbake. Et sted du bør sjekke litt historisk om du først er i området.

Domaine de Sperone, Korsika

fjell og vann

fjell og vann

Liggende helt sør på øya, nær Bonifacio, så er denne banen en blanding av ni innlands hull og ni kysthull med fjell og raviner ut mot Middelhavet. Banen er designet av Robert Trent Jones. Det 15. Hullet gir nydelig utsikt over øyene Cavallo og Lavezzi. Men det er det 16. Hullet som er banens signaturhull. Det hullet er beskrevet som et av de flotteste par fem hullene i verden. Her skal det slås mellom klippene og det er utfordrende sier de som har vært der.

Canouan, The Grenadines

Designet av Jim Fazio, er denne tropiske øyens bane strekker seg helt fra havsnivå til 250 meter oppover siden av en utdødd vulkan. Grønne fine fairway’er og hibiscus blomster på kantene i stor kontrast til klippene og turkist vann med talkumhvite strender under banen. «Dog-legs» og vanskelige tee-off gjør åpningshullet, men de siste ni hullene er de mest dramatiske. Det 11. hullet må du slå over en ravine som ender med en vinklet fairway, men det 13. hullet er fortsatt mer dramatisk. Fra det høyeste punktet på banen har du utsikt ut over Mustique i nord og Mayreau i syd.

Mange flotte baner

Jeg kunne ha skrevet mange sider om baner rundt om I verden. Og kvaliteten endrer seg noe fra år til år også ettersom de utbedrer og forandrer detaljer og mer enn detaljer. Uansett så ønsker jeg deg lykke til videre med golf sesongen uansett hvor i verden du spiller.