Tidlig i karrieren

Sergio García

En golfspiller som virkelig har fått fart på spillet sitt de første månedene av 2017 er spanjolen Sergio García. Han spiller aktivt på begge de største tourene i Europa og verden. Europa touren og PGA Touren.

Sergio er 37 år gammel og har allerede spilt profesjonell golf i 18 år. Han ble profesjonell i 1999 etter å ha scoret laveste score av alle amatørene i Masters turneringen det året. Og nå i år – 18 år senere – scoret han best i samme turnering og vant.

Historie

Sergio García Fernández er født i 1980 og er en spansk profesjonell golf spiller. Han spiller aktiv både på PGA touren og Europa touren. Han har over 30 seiere som profesjonell spiller siden sin debut i 1999. De beste resultatene av disse seierne er han «Player Championship» i 2008 og hans nylige seier i Masters turneringen nå i 2017.

Som profesjonell spiller har han veldig mye av tiden ligget inne på topp ti på den offisielle «World Golf ranking» listen. Over 300 uker i topp 10 i perioden fra 2000 til 2009 og over 400 uker totalt i sin karriere så langt! Høyeste plassering nådde han i 2008 etter at han vant «HSBC Champions» turneringen. García har tjent mer enn 43 millioner dollar i løpet av sin karriere.

Sergio er kjent for sitt sterke, harde og nøyaktig spill. I Ryder Cup har han spilt 8 av 9 kamper i sin profesjonelle karriere og har spilt inn 22,5 poeng til sitt lag på de kampene.

Tidlig i karrieren

Sergio startet å spille golf allerede som tre åring med sin far som lærer. Hans far, Victor, var også en god golf spiller. Sergio vant sin første mesterskap på klubbnivå som 12 åring. Fire år senere satte han rekord ved å bli den yngste spilleren som hadde klart cut’en til en «European Tour» turnering – Turespaña Open Mediterranea i 1995. Denne rekorden ble slått i 2008 av amatøren Jason Hak når han klarte cut’en til UBS Hong Kong Open og slo García sin rekord med 107 dager.

Tidlig i karrieren

Tidlig i karrieren

I 1995 ble han den yngste spilleren som «European Amateur», og han fulgte opp den rekorden to år senere ved å vinne «Boys Amateur Championship i 1997. Hans første seier i en profesjonell turnering kom mens han fortsatt var amatør. Han vant Catalonia Open i 1997.  I 1998 vant han «The Amateur Championship» og nådde helt til semifinalen av «U.S. Amateur». Han ble også nummer to i Argentina Open samme år som beste amatør, og han vant «Pereira Iraola Cup».

Profesjonell

Etter at han ble profesjonell i 1999 så har hans CV bare vokst og vokst hvert eneste år. Seiere, gode plassering og masse penger spilt inn på sporten hans. Skulle jeg skrevet om alt det så hadde det blitt mange artikler. Men det hele toppet seg når han vant Masters turneringen nå i 2017 som sin andre seier i en stor turnering denne sesongen. Og jeg tror vi får se mer til ham resten av denne sesongen også. Han er i øyeblikket rangert som nummer 7 på verdens ranking – opp fra 13. plass fra før sesongen startet.