Om Tiger Woods og golf

Golf er en gammel og samtidig populær sport. Mange har et forhold til Golf, kanskje man har det som hobby eller man kan være interessert som publikumer. Amerikanske Tiger Woods er kanskje den mest kjente golfspilleren internasjonalt, og mange kjenner ham gjennom golf-sporten. Han har ligget som nummer 1 på verdensrankingen fra 1999–2004, noe som er ganske lenge.

Tiger Woods regnes som den beste golf-spilleren gjennom tidene, og han har også vært den best betalte toppidrettsutøveren. Han har vunnet hele 15 major-turneringer. En major-turnering er den viktigste golf-turneringen – den trekker mest publikum og har de største pengepremiene. Dersom man vinner alle turneringene i løpet av ett år, kalles det for grand slam. Tiger Woods regnes som et naturtalent i golf, og begynte å spille som liten.

Tiger Woods har vært gift med svenske Elin Pernilla Maria Nordegren, som han har 2 barn sammen med, men de skilte seg i 2010. Golfspilleren har også i ettertid vært sammen med Lindsey Vonn, fra 2013–2015. Golfspilleren starten sin profesjonelle karriere i 1996.

Golf-spillet

Golf defineres ved at man slår en ball fra et utslagssted, og prøver å treffe et bestemt hull, på ett eller flere slag. Man bruker gjerne flere køller. Det er mulig å spille golf individuelt eller som et lag. Historisk sett så har golf røtter til De britiske øyer, Skottland og Nederland. Golf har tidligere vært et spill for rike mennesker, og folk av høyere rang, men i senere tid har flere begynt å spille golf.

Det fins 2 spilletyper: Matchspill; der man spiller om hull, og Slagspill; der man spiller om best totalresultat etter runden. Når det gjelder spilleformer; så finnes det flere grener, deriblant: Slagkonkurranse, Foursome, Greensome, Irish greensome, og Threesome.

En golfbane består vanligvis av 9 eller 18 hull. Utslagsstedet der man slår det første slaget, kalles «tee», og «puttinggreen» er området rundt hullet. Størrelsen på golfbanen er selvsagt avgjørende for hvor mange slag man trenger for å nå hullet. De større golfbanene kan inneholde hindre; for eksempel sandbunkere, eller dammer/elver, og det er spesielle regler for når ballen havner i et hinder.

Golf-miljøet i Norge er relativt lite, men likevel fattes det interesse for idretten og man følger spesielt med, internasjonalt. Den store norske golfspilleren er Suzann Pettersen, også kalt «Tutta». Fra 2011–2012 var hun rangert som nummer 2 i verden. Hun tilhører Oslo golfklubb. Denne jenta begynte å spille golf som liten, og ses på som et golf-talent.

Suzann Pettersen startet sin profesjonelle golf-karriere i 2000. Under Idrettsgallaen, 2020, mottok golfspilleren hedersprisen, og hun sier selv at dette er den største utmerkelsen hun har fått. I 2019 la hun opp karrieren etter å ha vunnet Solheim Cup med Europa-laget mot USA. I dag blir Viktor Hovland sett på som Norges nye golf-talent og han begynte sin profesjonelle karriere i 2019. Han begynte å spille golf som 11-åring, etter at faren begynte å spille. Som 16-åring ble han Norgesmester i golf. Han er rangert som en av de hundre beste golfspillerne i verden.