European Minigolf Sport Federation

Minigolf mesterskap

Golf har verden rundt blitt en stor og godt etablert sport som kan gi utrolig mye penger til de som vinner de forskjellige mesterskapene. Man tenker at denne formen for sport ikke skulle ha så mye penger i omløp men med tiden har dette blitt en veldig givende jobb for proffene. Men det er ikke bare blant de store navnene som det konkurreres i mellom, innen minigolfen holder man også en god del internasjonale konkurranser.

European Minigolf Sport Federation

I Europa ligger all minigolfen under European Minigolf Sport Federation og de har da ansvaret for det meste av minigolfen som foregår i Europa. De har 56 minigolf organisasjoner under seg og ett antall på over 38 000 registrerte spillere og de arrangerer rundt 1500 turneringer i året.

European Minigolf Sport Federation
European Minigolf Sport Federation

Organisasjonen ble etablert i 1983 og har store turneringer som Youth World Championship, World Championship, World Adventuregolf Masters og Grand Prix Events hvert eneste år som de store turneringene de setter opp. De ligger igjen under World Minigolf Sport Federation som har sitt hovedkvarter i Gøteborg i Sverige som har ansvaret for minigolfen i 50 land. Hvert land har igjen sine egne organisasjoner og arrangerer de nasjonale konkurransene.

Klasser

Minigolfen er oppdelt i forskjellige klasser i disse turneringene, man har General Class, Spesial Events, Youth Championship, Seniors og Minigolf Champion League. Noen av disse holdes hvert år mens andre igjen hvert annet år. Man har forskjellige typer baner så variasjonene innen minigolfen er også stor, de fleste banene som er godkjente for internasjonale konkurranser er bygd i fiber sement og de har 18 hull. Denne måten å bygge baner på krever ikke så stor plass, det holder med rundt 800 kvm for å sette opp en bane. Men det blir også brukt en form for fiber matter rundt omkring, det er det mest vanlige på baner som er beregnet til mere moro og ikke så mye til de internasjonale konkurransene.

Internasjonale konkurranser

De største konkurransene i år er World Deaf Minigolf Chapionship som ble holdt i Tyskland i april, Oscean Minigolf Open ble holdt i Østerike, World Adventure Golf Masters i Sverige, WMF Internasjonal Minigolf Speed Championship i Spania, Open Youth European Championship i Latvia og den siste som blir holdt i år er World Championship General Class som blir holdt i Kina i slutten av Oktober. Så her er det mange muligheter for de som spiller på ett internasjonalt nivå. Det foregår selvfølgelig mange flere konkurranser rundt omkring i Europa i løpet av ett år, dette var bare noen eksempler på noen av de største.

Konkurranser i Norge

Her i landet har vi jo også selvfølgelig flere konkurranser i løpet av året, her er det Norges Minigolf Forbund som setter opp terminlistene og har ansvaret for det hele. Seriespillet, Akerselven Open, Tøyen Matchplay, NM EB, Bugårdsparken Open, Werners Minne, Høstspiken er noen av de største som holdes i sommerhalvåret. Det foregår også mindre lokale konkurranser rundt omkring i landet, men disse blir da ikke organisert av forbundet og banene er også som regel ikke godkjent av forbundet. Men moro har man det likevel når man har en dag ute på banene.