Golfsesongen er ferd med å starte

Golfsesongen er ferd med å starte

Det våres i Norge igjen og da kommer golferne frem igjen og er spillesugne etter en lang vinter uten spill på norsk jord. Sakte men sikkert åpner en etter en bane nå i disse ukene vi er inne i, men de fleste er senere ute men sin åpning i år enn tidligere år. Vinteren har vært en del hardere enn vanlig i år og dermed også dessverre senere åpning på golf banene. Slik er det bare når man utøver en utendørs sport.

Gal svensk golf spiller

Dersom du er virkelig spillesugen i løpet av vinteren så kan du selvfølgelig reise utenlands og spille massevis med golf mens de norske banene er stengt. Men du behøver ikke være så dramatisk som det denne svensken fra Malmø var. Han hadde fått en åpen business flybillett av Qatar Airways for nesten et år siden – den var i ferd med å bli foreldet på dato. Men han bestemte seg for å gjøre noe med det før den gikk ut på dato. Og som den ivrige golf spilleren han er så fant han en turnering på New Zealand han ville spille. Jo takk, fredag etter lunsj ba han seg fri fra jobb – reiste til Kastrup flyplass i København og satte seg på flyet mot New Zealand. Han skulle spille golf turnering på Royal Auckland Golf Club neste dag.

Gal svensk golf spiller

Gal svensk golf spiller

Siden han hadde business billett så fikk han sovet det han hadde behov for under reisen – selv med en mellomlanding i Doha i Qatar. Turen derifra og til Auckland er verdens lengste non stop flyreise og tar 16,5 timer. God tid til å sove altså. Vel fremme reise han så å si rett på golfbanen – turneringen han skulle spille startet bare to og en halv timer etter hans landing. Han hadde bare håndbagasje så han hadde ingen ventetid på flyplassen. Kun få timer senere var han igjen på flyplassen i Auckland og satte seg på flyet tilbake til Skandinavia. Mandag morgen 08.00 var han på jobb som vanlig. Hvordan det gikk i turneringen han spilte der nede sies det ingenting om. Men han var en utrolig erfaring rikere. Og alle de rundt han som hører om denne historien lurer på om han er totalt gal i hodet eller om det er noe annet galt med han som kunne finne på noe slikt!

Norske baner

De norske golf banene åpner nå en etter en som nevnt. I hvert fall i den sydligste delen av Norge. Nord-Norge må kanskje vente enda litt før de kan åpne sine baner – dessverre for dem! Er du usikker på hvilke baner som har åpnet kan du lese en midlertidig oversikt her. Men denne listen endrer seg vel nesten fra uke til uke nå, så sjekk med din bane før du eventuelt reiser for langt. Kjedelig å reise bomtur. Håper du får en skikkelig god golf sesong og at du kanskje forbedrer ditt golf handikapp med mange hakk. Jeg skal i hvert fall ut og prøve mine køller neste uke her i Østfold.