Mange amerikanere

Golf oppdatering med litt resultater og informasjon

Alt skal være så stort og fint og flott i Amerika. Slik er det også på rankingen for golf sporten. Der er det USA som dominerer fra toppen og langt ned. Vi må ned til vi passerer plass 40 før vi mister at det er mer enn 50 prosent amerikanere. I toppen er det amerikansk og for sikkerhets skyld er det dobbelt amerikansk. Det er et litt nyere navn på toppen, mens på andre plassen finner jeg igjen han som dominerte sporten både i fjor og før det også. Brooks Koepka er den nye i toppen, mens Dustin Johnson er den vi husker fra i fjor og enda lener tilbake.

Mange amerikanere

Dustin Johnson har vært den som har toppet verdens rankingen mest det siste året og enda lenger enn dette. Men nå har han altså fått kamp av en ny fremadstormende amerikaner og han har mistet førsteplassen. Nå er det mannen med navnet Brooks Koepka som er i ledelsen. Så langt i 2019 har han hatt ledelsen i hele 11 uker når jeg skriver denne artikkelen.

Mange amerikanere
Mange amerikanere

Topp ti på verdens rankingen i øyeblikket finner vi sju amerikanere, to engelskmenn og en italiener. Først er disse to nevnte, deretter finner vi faktisk de to engelskmennene Justin Rose og Rory Mcllroy. Så kommer en serie amerikanere igjen ned til tiendeplassen som kun er avbrutt av italieneren Francesco Molinari på sjuende plassen.Mellom de engelske og italieneren finner vi også en gammel kjenning som er på vei mot toppen igjen – og det er ingen mindre enn Tiger Woods som ligger der nå på en femteplass. Sjetteplassen innehas av Justin Thomas. De tre siste amerikanerne er Patrick Cantlay, Bryson DeChampeau og Xander Schauffele. Videre nedover listen kommer det spillere fra flere andre nasjoner som Spania, Australia, Sør Amerika, Japan og Sverige for å nevne noen av de forskjellige nasjonalitetene som ligger i topp femti posisjon i øyeblikket.

Brooks Koepka

Brooks har spilt profesjonell golf siden 2012, og han har i denne perioden klart å skrive flere rekorder med sitt navn. Han er blant annet den første spilleren i historien som har vunnet to Major turneringer etter hverandre. Eller med andre ord – han vant først PGA Championship i 2018 og han forsvarte denne seieren ved å vinne den samme turneringen også nå i 2019 igjen. Det samme klarte han med US Open i 2017 og i 2018. En utrolig god prestasjon. Tiger Woods klarte å vinne to av samme turneringen to år på rad tilbake i 2000, men Brooks er altså første som har klart dette i to forskjellige turneringer.

En utrolig prestasjon spør du meg. Mannen er kun 29 år gammel og har allerede spilt på PGA touren i sju sesonger og er nå ranket som verdens beste golf spiller. Totalt har han 17 store seiere I sin profesjonelle karriere. 6 major seiere på PGA touren, 5 seiere på Europa touren, 2 på Japan Golf Tour og 4 i Challenge Tour. Og han har bare levert bedre og bedre for hvert år. Dette vi ser av mannen nå er garantert ikke det siste vi ser til ham i golfsporten!