Eldrick Tont Woods

Vet du hvem Eldrick Tont Woods er? Jeg vet ikke men jeg hadde nok fått en mistanke dersom noen hadde spurt meg. Først og fremst på grunn av etternavnet Woods. Og hadde de sagt at det gjaldt en golf spiller så hadde jeg vært enda mer sikker på at mine mistanker var riktige – å jo – de var riktige – dette er nemlig Tiger Woods sitt originale navn. Og skal jg først skrive mye om personer innen golf sporten så er jo Mr. Woods umulig å komme utenom!

Oppstarten

Eldrick Tont «Tiger» Woods er født i desember 1975 og er en amerikansk profesjonell golf spiller. Han er en av de aller mest suksessfulle golf spillere i historien. Han har også vært en av de aller best betalte sportsutøver i verden i flere år.

Etter en enestående amatør og to års college golf karriere, så ble Tiger Woods profesjonell golf spiller i en alder av 20 år på sensommeren 1996. Og i april 1997 så hadde han allerede vunnet sin første major turnering – Masters turneringen for 1997. Dette var en meget stor rekord den gangen – og han vant den med meget klar margin – nemlig hele 12 slag foran nestemann på listen. 486.000 dollar mottok han for den seieren. Og i juni samme år klatret han opp på toppen av ranking listen over verdens beste golf spillere. I de neste årene var han en dominerende spiller i golf. Fra august 1999 til september 2004 lå han som nummer 1 i verden. Det samme gjorde han igjen i perioden fra juni 2005 til oktober 2010. Dette er henholdsvis 264 uker og 281 uker helt på toppen av verdens ranking lister i golf.

Personlig liv

Tiger har vært gift med den tidligere svenske modellen Elin Nordegren. Sammen fikk de to barn, Sam Alexis og Charlie Axel – født i 2007 og 2009. Paret ble forlovet i november 2003 og giftet seg i oktober 2004. Elin er for øvrig datter av minister i den svenske regjeringen Barbro Holmgren og radio journalisten Thomas Nordegren.

Personlig liv

Personlig liv

Fra desember 2009 til i april 2010 tok Tiger Woods en pause fra golfen for å rydde opp i sine ekteskapelige problemer. Han hadde da innrømmet utroskap mot sin kone. De skilte seg etter dette og det gikk ut over golfen til Tiger. Han var ikke i samme form som tidligere, hans plassering på verdens ranking lister dalte ned til på det laveste nummer 58 i november 2011. Dette var hans personlig lengste periode uten en sier i golf på hele 107 uker. Men i desember 2011 vant han «Chevron World Challenge».

Når han vant «Arnold Palmer Invitational» i mars 2013 så besteg han igjen tror som nummer en i verden.

I både 2014 og 2015 hadde han ryggoperasjoner. Etter dette har han aldri klart å komme tilbake til den formen han hadde. I mars 2015 ramlet han for første gang utenfor topp 100 på ranking listene og i mai 2016 var han utenfor topp 500.

Tiger Woods har satt mange rekorder innen golf i sin karriere. Men det og flere detaljer fra hans karriere får bli en ny artikkel senere.