Rory McIlroy

Rory McIlroy er født i 1989 i Nord Irland og er en profesjonell golfspiller som spiller både på den Europeiske touren og PGA touren. Han har vært på toppen av rangeringen for golfspillere i hele 95 uker. Han har vunnet fire major turneringer, han har vunnet US Open i 2011 med turneringsrekord med laveste score i historien – 16 under par. 2012 vant han PGA Championship med turneringsrekord for største margin – 8 slag. 2014 Open Championship og 2014 PGA Championship. Og sammen med Jack Nicklaus og Tiger Woods er han en av tre spillere som har vunnet tre major turneringer i en alder av kun 25 år.

Amatørkarrieren

Han hadde en vellykket amatørkarriere, som ble toppet med en uke på toppen av rangeringen World Amateur Golf Ranking allerede som 17 åring i 2007. Senere det samme året startet hans profesjonelle karriere og han etablerte seg meget raskt på Europatouren. Hans første seier på Europatouren kom i 2009 og på PGA Touren i 2010. I 2011 i en alder av 22, ble han den yngste spilleren noensinne til å nå € 10 millioner i karrieregevinster på Europatouren. I 2012 ble han den yngste spilleren til å nå $ 10 millioner i karrieregevinster på PGA Touren.

McIlroy har representert Europa, Storbritannia og Irland som golfspiller, Irland har han representert både som amatør og profesjonell spiller. I Ryder Cup, spilte han for Europa mot USA i 2010, 2012, 2014 og 2016. Han var med og vant de tre første kampene for Europa. For sine individuelle og kollektive prestasjoner han har to ganger blitt kåret RTE Sports Person of the Year, i 2011 og 2014. Han er det nåværende ansiktet av EA Sports «PGA Tour-serien av spill.

Oppvekst, familie, og tidlig golf utvikling

Født i Holywood, County Down, Nord-Irland, Rory er eneste barn av Rosie (née McDonald) og Gerry McIlroy. Han gikk på St. Patricks barneskole og deretter Sullivan Upper School.

Han ble introdusert til golf i veldig ung alder av sin far som også ble hans trener i karrieren videre. Gerry McIlroy er en god spiller selv, og har en gang vært og spilt på scratch handicap nivå. Nesten hver eneste dag ba han sin far om å ta ham med til Holywood Golf bane. En gang når han fikk en ny golf kølle i gave og etter at han var ble instruert i hvilket grep som var riktig for denne køllen. Den kvelden tok han denne køllen med seg til sengs, og holdt fast det riktige grepet rundt køllen mens han sovnet for natten. Rory McIlroy ble medlem av Holywood Golf Klubb som det yngste medlemmet i klubbens historie. En av hans favoritter tidlig i karrieren var en video om golf teknikk produsert av Nick Faldo.

McIlroy’s far tok flere ekstrajobber for å tjene penger til sønnens golfutvikling. Moren tok også ekstra vakter ved den lokale 3M fabrikken. Rory McIlroy’s første betydelige internasjonale seier kom i VM for 9-10 åringer på Doral Golf Resort & Spa i Miami, Florida.

Alt dette kunne han takket alt han hadde lært fra at han ble medlem i så ung alder som syv år i Holywood Golf Klubb. I tillegg til å ha sin far som trener så trente han også mye sammen med Michael Bannon – tidligere golf proff som også kommer fra Holywood Golf Klubb. Han er for øvrig hans trener den dag i dag og hans dedikerte mentor.