Norges beste golfere

En av de sportene vi har lite utøvere i er golf. Eller vi har ikke lite utøvere, men jeg mener på topp plan i verden. Det er svært få som har klart å komme til den øverste divisjonen av golf spillere og spiller der. I dag er det ingen mannlige golf-spillere og kun en kvinne. Henrik Bjørnstad har spilt PGA Touren for herrer i to sesonger, mens Suzann Pettersen har spilt på LPGA Touren siden 2001 sesongen. På kvinnesiden er det flere som har vært «innom».

Men det «gror» ganske bra i norsk golf, og det er en del spillere som spiller profesjonelt nå på nivåene under den øverste divisjonen. Og vi har flere herrer i verdenstoppen for amatører.

Amatørene

Det er hele tre norske golfere som spiller helt i verdenstoppen for amatører. De tre er Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan. De er alle tre medlemmer av Team Norway amatørlag og blir satset på der. Alle tre var inne blant topp 30 på verdens rankingen for amatører høsten 2017. Det er første gang i historien at Norge har tre stykk så gode amatører på samme tid. De er fortsatt godt plassert, men er nå i April 2018 i topp 50. Svakeste plassering har Kristoffer Ventura med 50. plass. Team Norway amatørlag satser også på damene ganske hardt. De har 4 damer på laget i øyeblikket. De fire damene er; Karoline Stormo, Dorthea Forbrigd, Marthe Wold og Renate Grimstad. De ligger alle fire plassering på verdens rankingen (WAGR) mellom 228 og 338 plass (høsten 2017). Norge har amatør spillere som er enda bedre plassert på WAGR enn disse fire, men de er ikke på Team Norway amatørlag sin satsning.

Amatørene

Proffene

I 2017 sesongen spilte Norge med 10 profesjonelle golf spillere for herrer. Men dessverre så er det ingen i dag som spiller i den øverste divisjonen. De spiller alle i nivåene like under. Norge mangler at en eller flere spillere tar det siste steget opp blant toppene. Kanskje kan det skje nå i 2018 sesongen? Som et bevis på at Norsk golf er på tur mot noe stort så kan man kikke på verdens ranking listen. I løpet av 2017 sesongens turneringer så klatret de norske spillerne hele 2370! plasseringer oppover sammenlagt. Det var ikke like gode resultater og klatringer for de norske damene. De falt tilbake 729 plasser sammenlagt. Men hos damene finner vi også Norges eneste proff spiller som spiller på topp nivå i dag. Og har gjort det i mange sesonger allerede. Suzann Pettersen har vært stabil i den øverste divisjonen i golf i mange år. Hun har dessverre falt litt bakover på verdens rankingen de siste to til tre sesongene. Så det ser ikke veldig godt ut for drømmen hennes om å klatre helt til topps på ranking listen og bli nummer 1 i verden! Ved årsskiftet 17-18 var hun nede på 37. plass på rankinglisten.

Når kommer det flere proffer opp i øverste divisjonen igjen? Skulle gjerne ha sett både herrer og damer fra Norge der oppe. Stå på folkens – der gjør allerede en fantastisk innsats!