Minigolf

Golf har blitt ett sport som alle kan delta i, for det finnes nå flere forskjellige varianter innen golf så man finner nok en variant som egner seg for deg selv. Golf var jo før en sport som de rike og de i de øvre samfunns klassene moret seg med men i dag kan alle delta. Golf ble jo til på 1400 tallet i Skottland og ble fort spredt rund omkring i verden av de adelige på den tiden.

Minigolfen

Varianten som kalles minigolf har sitt opphav i fra England i starten på 1900 tallet, også denne varianten ble fort spredt rundt omkring i verden. Den første dokumenterte banen lå i London og het Golfstacle, den ble første gang nevnt i den Engelske avisen The Illustrated London News i 1912.

Over i Amerika var det i 1916 satt opp en lignende bane i byen Pinehurst som ligger i North Carolina og man tok så patenter på de ulike banene etter hvert som man lagde nye typer. Minigolf blir også kalt for midget golf, crazy golf, eventyr golf og flere andre varianter. Minigolfen spredte seg ganske fort rundt omkring, for dette krevde ikke så store plassen og man lagde baner i byparker og lignende sånn att folk fikk god tilgang til spillet. Etter hvert kom det forbund som startet opp med lokale og nasjonale konkurranser og videre frem til internasjonale konkurranser.

Minigolf i Norge

Minigolfen har gjort sitt inntog her i landet også med ett eget forbund, Norske minigolf forbund som i dag har seks godkjente baner for konkurranser. Tre av disse banene ligger i Oslo området, to ved Skjeberg og en bane i Sandefjord. Det er mange flere baner her i landet men disse har ikke godkjenningen som kreves for å holde nasjonale og internasjonale konkurranser.

Minigolf

Oslo området

I Oslo har man Grünerløkka Minigolfpark som er åpent hver dag i fra klokken 12 til 21 om været tillater det. Det samme gjelder for Torshov Minigolfpark og prisene for å spille her er kr 60 for voksne og 35 for barn om man da ikke er medlem i Christiania Minigolf Klubb for da spiller man gratis i så mange runder man vil. Om man bare er innom får man leid det utstyret man trenger om man ikke har selv, men igjen om man har tegnet ett medlemskap får man låne dette gratis.

Marienlyst Minigolf Park er har også ett flott anlegg som ligger ved Kirkeveien oppe ved Majorstuen området. Her er det selvfølgelig minigolfen som er i fokus men man kan leie lokaler her til forskjellige typer fest og morsomme saker. Anlegget er godt tilrettelagt for de handikappede og rullestoler så her kan alle delta. Det har også blitt satt stort fokus på de minste her og det er da selvfølgelig lagt godt til rette for dem her og, viktig at de får bli med når familien vil spille litt. Sjakk er også ett område de har satset på her, det er to baner med det som kalles torg sjakk og man har også vanlige sjakkbrett som man gjerne får leid om man ønsker.