Miklagard Golfbane

Frem til nå har jeg nesten bare skrevet om topp navnene innen golf sporten i verden. Så jeg tenkte jeg får bytte litt fokus og skrive litt mer lokalt eller nasjonalt om du vil her fra Norges land. Så jeg prøver meg på litt om golf baner.

Norge har etter hvert fått ganske mange golfbaner spredt over hele landet, og som med alt annet her i verden så er det rangeringer av disse banene også. Og i veldig mange sammenhenger så er det Miklagard Golfbane som havner øverst på disse listene. Om antallet baner stemmer er jeg ikke helt sikker på, men jeg finner totalt 181 golf baner fordelt rundt om i hele Norges land. Og er du da best av alle disse banene så må det jo være kvalitet. Nordmenn er da såpass kresne at de godtar ikke hva som helst. Men det er mange meninger om hva som skal gjelde med og hva som ikke skal regnes med når man skal finne frem til den beste innenfor et område.

Miklagard Golfbane

Miklagard Golfbane eller anlegg ble bygd i 2001 og åpnet for spill i 2002. Anlegget ble bygd for å være et av de beste anleggene i Europa og ligger sentralt plassert med bare 10 minutters avstand fra Gardermoen i Ullensaker kommune.

Banen ble designet og tilrettelagt av banearkitekten Robert Trent Jones. Banen har nådd mye av sitt mål og blitt kjent som en av de raskeste banene i Europa, en av banene som har de aller beste greenene og en av de lengste. Banen måler hele 6765 meter fra mellom de ytre endene.

Anlegget

Miklagard er selvfølgelig en 18 hulls bane med internasjonalt godkjent standard som mesterskapsbane. Banen har fått mange flotte premier for sitt design og for sin kvalitet. I tillegg til selve banen finnes det et meget godt treningsområde. Der finner du flere putting-greener, driving ranger på gress og flere områder for å trene på wedge, bunker og nærspill. Er du av den «late» typen så er banen også tilrettelagt for bruk av golfbiler.

Det finnes også folk med PGA utdanning som trenere tilgjengelig på anlegget. Det finnes en person som er spesialist på å lage køller og tilpasse de til deg personlig, det finnes svingstudio med utstyr til å analysere deg selv og ditt golfspill.

Mange fordeler

Det å være medlem i Miklagard Golf gir mange fordeler. De har også mange forskjellig medlemskap du kan velge mellom. Først og fremst designet og kvaliteten på selve banen er en stor årsak til at mange velger medlemskap i klubben. Men de har også et klubbhus med mange fasiliteter som mange av medlemskapene gjør at de er gratis å benytte for de medlemmene. Medlemsfordelene er så mange tilpasset de forskjellige medlemskapene så det er umulig å liste de opp her. Er det aktuelt for deg så anbefaler jeg deg å ta kontakt med klubben eller å finlese dere hjemmeside. De har også avtaler med flere baner og klubber i blant annet Sverige og Spania om spilling. Spania er jo et godt alternativ på de årstider golfspill ikke er mulig i Norge.