Jason Day

Helt i toppen på rankinglisten over golfere nå i 2017 finner vi en Australiener ved navn Jason Day. Han fyller 30 senere i åt, men har allerede vårt i golftoppen i mange år. Han har også tidligere vært nummer en på rankinglisten, selv om han nå er kun på andre plass. Han kom til topp ti i 2011, og hans cv er jevnt imponerende gjennom flere år selvfølgelig siden han er helt i toppen i verden.

Oppveksten

Day ble født i Beaudesert i Queensland i Australia. Hans far, Alvin, var australsk, og hans mor, Dening, ble født på Filippinene og flyttet til Australia i begynnelsen av 1980-tallet. Han har to søsken, Yanna og Kim. Hans far tok ham til Beaudesert Golf Club og registrert ham som junior medlem straks etter han hadde fylt seks år. Som junior fikk han kun lov til å spille seks hull per dag. Når han var åtte år gammel flyttet familien til Rockhampton, og der begynte han å vinne turneringer i distriktet rundt der de bodde. Hans far Alvin Day døde av magekreft når Jason var 12 år gammel.

Videre sendte Jason’s mor ham til Kooralbyn International School. De hadde en golfbane som tilhørte deres områder. Senere flyttet han vider til Hills International College. Dette er et golfakademi. Hans trener, Col Swatton, anbefalte ham å lese boken om Tiger Woods. Han fikk låne boken av sin romkamerat. Denne boken inspirerte ham til å forbedre sitt golfspill ved å trene tidlig på morgenen, til lunsj-tid og om kvelden. Han brukte bokens rapporter om Woods sine tall og resultater som sin målestokk for forbedring. Hans første store seier var i en alder av 13 år, i en 2000 australske Masters junior turneringen på Gullkysten, hvor han vant med rundene 87, 78, 76 og 76.

Amatørkarrieren

Som amatør golf spiller ble Jason Day to ganger tildelt den australske ordenen for juniorer «Order of Merit». Han endte på syvendeplass og var den beste amatøren under Queensland Open. Day vant «Australian Boys «Amateur» i 2004. Amatørkarrieren var så suksessfull at den fortsatte videre i USA hvor han vant Gutter 15-17 divisjonen i 2004 Callaway Verden Junior Championship og var andremann i 2005 Porter Cup. Han ble også medlem av Golf Australia National Squad.

Profesjonell karriere

Han ble profesjonell golfspiller midt i 2006 etter å ha vunnet «den grønne jakken” under «NEC Master of the Amateurs». Han signerte avtaler med flere store sponsorer og fikk spille direkte på PGA Touren det året som et unntak på grunn av sponsorene. Han spilte seg videre ved å klare «the cut» i fem av sine seks først PGA turneringer som proff, og stod notert med en pengegevinst på 160 000 dollar. Hans andre sesong som proff klarte han ikke å beholde godkjenningskortet for å spille PGA Touren, og de neste årene ble mellom år for den nå høyt profilerte proffen.

I 2010 kom den første PGA seieren som den yngste australieren i historien. Det skulle vider gå 4 år før neste seier kom i 2014. Og deretter i 2015 og 2016 har de kommet som perler på en snor. Og nå har han totalt 10 PGA seiere og er rangert som nest beste golfspiller i verden