Dyre eller billige køller

golf pinne

Det er med golfutstyr som med det meste annet, at det kan være vanskelig å finne riktig utstyr til riktig pris. Dor sannheten er faktisk ikke slik som mange hevder «Du får det du betaler for» Ja jeg er enig at det ofte kan stemme, men slett ikke alltid. Det finnes mange eksempler på at det ofte er slik, at det dyreste ikke alltid er det beste. Eller for den saks skyld trenger ikke det dyreste være ditt behov, det er kanskje en bedre måte å si det på. En annen ting man må tenke på, er hvor mye bedre er det dyreste utstyret – sett i forhold til det som er rimeligere. Det er mange ting man må vurdere, og jeg håper denne artikkelen kan være en liten hjelper i så måte.

Kjente merker

Produsenter som Ping, Cobra, Titleist, Taylor Made and Callaway er kjente merkevarenavn. Det som ofte er tilfelle med merker som dette, er at de ofte har minst én tourspiller knyttet til seg. Men det er ikke dermed sagt at du trenger å velge fra disse produsentene av den grunn. Produsentene jeg akkurat har nevnt, er bare noen av ganske mange som kommer inn under kategorien «Kjente merker» i denne sammenheng.

Faglærte køllemakere

Noen køller kommer fra det som er faglærte køllemakere, det betyr at køllene er håndlaget personlig av køllemakeren. Dette er mer eksklusive køller, og ikke slik som de masseproduserte fra merkene jeg nevnte. Det er hovedsakelig de profesjonelle golfspillerne som bruker slike køller, og det er kun prototypene som ofte kølle designerne lager for de store produsentene. Men uansett som det kun er prototypen som er laget av en køllemaker, så selges de som «køllemakerkøller» selv om dette så klart kan være litt villedende for kunden. Det er store variasjoner fra de mindre produsentene, eller de som er laget av ikke faglærte køllemakere. Det jeg tenker på da, er hvilke egenskaper køllene har. Om man kjøper denne type kølle, kan det være ganske stor forskjell fra kølle til kølle selv om det er samme modellnavn.

Det er ofte vektfordelingen som skiller køllene

golf pinne

Siden de fleste kølleprodusenter benytter de samme underleverandører på skaft og grep, er det vektfordelingen i selve køllehodet som er mest avgjørende for egenskapene. Jeg kommer ikke inn på navn på disse underleverandørene her og nå, men man kan generelt si at en nybegynner som regel spiller best med en kølle som ikke har vekten jevnt fordelt over køllehodet. Denne type køller passer best for de viderekommende, dette er i alle fall en hovedregel men så klart finnes det unntak.

Få kyndig hjelp

I en annen artikkel skal vi se enda nærmere på dette med produksjon, og valg av køller. Men uansett så er det ofte lurt å få kyndig hjelp når man skal kjøpe slikt utstyr. Om man som nybegynner skal handle brukt på nett, kan det være en mulighet for at man bommer på kjøpet. Dette kan så klart også gjelde for viderekommende spillere, et tips kan være å teste ut utstyret før man kjøper det.