Dustin Hunter Johnson

Dustin Hunter Johnson er an amerikaner født I 1984 og er profesjonell golfspiller som spiller på PGA-touren. Han vant 2016 US Open på Oakmont Country Club med en fire-under-par score på 276. Han har tidligere også spilt uavgjort både på 2011 Open Championship og 2015 US Open. Han er den nåværende verdensener ifølge Official World Golf Ranking. Han nådde denne posisjonen med sin seier i 2017 Genesis Open. Han er en av de som har det absolutt lengste utslaget. Han har blitt rangert blant de fem beste her i de siste fem årene på rad og absolutt best i 2015 sesongen.

Tidlig karriere

D.H. Johnson ble født i Columbia i Sør Carolina og spilt golf på college på “Coastal Carolina Univerity”. Som amatør vant han Monroe Invitational og “Northeast Amateur” i 2007. Han spilt også på lagene som vant både 2007 Walker Cup og Palmer Cup. Dustin Hunter Johnson er den første spilleren siden Tiger Woods til å vinne minst en turnering hver av sine første syv sesonger etter at han gikk ut av College.

Profesjonell karriere

Johnson ble proff sent i 2007 spilte seg til plass på PGA Touren kortet for 2008 ved å ende uavgjort på 14. plass i 2007 i kvalifiserings skole turneringen i Desember.

Mot slutten av sin rookie sesong (første sesong) i oktober 2008, vant Johnson sin første PGA-turnering. Turningen han vant var Stone Resort Championship i delstaten New York. Fire måneder senere vant han sin andre turnering på AT & T Pebble Beach National Pro-Am, en turnering som ble forkortet til 54 hull når den siste runden ble avlyst på grunn av sterk vind og mye regn. Johnson vant med fire slag mindre enn Mike Weir og fem slag mindre enn han som ledet etter to runder – Retief Goosen. Han slo seg delvis bort med en 74 runde på den tredje runden. Johnson endte også 2009-sesongen 15. plass over de som hadde spilt inn mest penger i løpet av sesongen ved å spille PGA Touren.

Personlig

På det helt personlige plan så er han også nær en meget stor kjendis. Han ble nemlig forlovet med datteren til Wayne Gretzky – Paulina Gretzky i August i 2013. Dette etter å ha «datet» henne i syv måneder. Og midt i januar 2015 kom deres sønn Tatum Gretzky Johnson til verden.

CV

Det er en ganske lang rekke blitt med seiere og utmerkelser selv etter å ha vært profesjonell golfspiller i under 10 år. En lett imponerende CV å lese gjennom. Totalt 13 PGA turnerings seiere. Derav en masterturnering, tre Verdens Golf Turneringer, tre Fedex Cup turneringer og seks andre PGA turneringer. Det er også flere andre seiere blandet inn i denne CV’en.

Og kanskje det beste av alt er det som skjedde i 2016 – Da nådde han toppen av alle verdens spillere over mest innspilte penger på PGA touren det året. Over ni millioner dollar. Alle de 13 seirene hans på PGA Touren har gitt han mellom 1 og 1,8 millioner dollar hver! Så han kan umulig være fattig!