Alexander Norén

Svenske golf spiller nummer to som ligger høyt oppe på listen og rangerte spillere i verden er Alexander Norén. Han ble født i 1982 i Stockholm som i dag spiller på Europa Touren. Han ligger i øyeblikket ranger som nummer 11 på listen over de best rangerte spillerne i verden!

Hans tidlige golf karriere startet ved Haninge Golf Club i Sverige, før han også spilte golf under sin utdanning ved Oklahoma State University. Hans profesjonelle karriere startet i 2005.

Profesjonell karriere

Norén sikret seg en plass på Europa’s neste øverste turnering – Challenge Tour – for 2006 sesongen ved å spille seg til det avsluttende nivået av Europa Touren kvalifiserings skole i slutten av 2005. I sin første sesong der vant han sin først profesjonelle seier ved å gå til topp i «Rolex Trophy» og endte sesongen på tredjeplass totalt i Challenge Touren, og var dermed kvalifisert for den øverste Europa Touren neste sesong (2007).

Britain Golf – British Masters – The Grove, Hertfordshire – 16/10/16
Sweden’s Alex Noren celebrates winning the British Masters with his wife Jennifer Kovacs and child
Action Images via Reuters / Paul Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.

Norén hadde en solid første sesong på Europa Touren i 2007 og forbedret det den påfølgende sesongen og avsluttet på 31. plass på «Order of Merit». Order of Merit er navnet på listen over de som spiller inn mest penger i Europa på golf. Fra 2009 byttet den navn og heter da «Race To Dubai». Han lå også helt opp i topp 10 i 2008 Open Championship, men klarte ikke å fullføre siste dagen og sluttet på en delt 19 plass.

Første store tittel

Han vant sin første tittel på Europa Touren i September 2009 ved å vinne “The Omega European Masters” og han avslutte den turneringen 20 under par og vant med to slag foran Bradley Dredge. Det året endte han på 25. plass på listen «Race to Dubai».

I juni 2011 vant Alex sin andre tittel i Europa Touren når han vant «Saab Wales Open» som ble spilt på «The Celtic Manor Resort» i Newport i Wales. Han vant denne turneringen med to slag foran Grégory Bourdy og Anders Hansen og han endte på 9 slag under par. Denne seieren sikret ham plass i «WGC-Bridgestone Invitational»  på Firestone Country Club i August det året. Og den påfølgende måneden vant han igjen en turnering – sin tredje tittel på Europa Touren når han vant Nordea Masters i Sverige.

Han vant turneringen og ledet hele veien – ga aldri slip på ledelsen. Dette var første gang i sin karriere at han har klart å fullføre en turnering i ledelsen fra start til mål. Selv om det var store problemer på grunn av vinden den avsluttende dagen, så vant Alex med 7 slag foran Richard Finch. Det året endte han på 14. Plass på the Race to Dubai.

Etter de to positive sesongene i 2012 og 2013 hvor han blant annet endte på tredjeplasser i turneringene «Aberdeen Asset Management Scottish Open” og “Alfred Dunhill Links Championship», så mistet han det meste av 2014 sesongen på grunn av senebetennelse i begge håndleddene.

2015–2016

Alex var tilbake I spill igjen i januar I 2015 og vant sin fjerde Europa Tour seier når han vant Nordea Masters for andre gang. Så gikk den et helt år før han igjen var på toppen, men da kom de til gjengjeld som «perler på en snor». I siste halvdel av 2016 vant han fire turneringer av de 11 hans startet i på Europa touren.

I november 2016 kom hans største økonomiske seier i karrieren så langt. Han vant som sin fjerde seier den sesongen «Nedbank Golf Challenge» og kunne med den seieren innkassere litt over 1,1 millioner US dollar.

Med denne seieren klatret han til tredje plass på Race to Dubai listen, og til niende plass på verdens rankingen – OWGR «The Official World Golf Ranking». Han ble med dette den fjerde svensken som er inne i topp ti på denne listen etter Henrik Stenson, Robert Karlsson og Jesper Parnevik.